FacebookTwitterLinkedIn

Vascar, unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România, a primit acreditarea de a exporta pateuri și conserve din carne de porc pe piaţa din Statele Unite în urma unui audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România.

Auditul, demarat încă din anul 2021, a avut ca scop stabilirea echivalenței între sistemul de inspecție a cărnii din România și cel din Statele Unite.

„Ne bucurăm că după un efort susținut al autorităților și producătorilor locali, redeschiderea pieței Statelor Unite ale Americii a fost posibilă pentru produsele din carne din țara noastră. De altfel, produsele Vascar au fost prezente pe cele mai exigente piețe ale lumii (SUA, URSS, Germania și Franța) încă dinainte de 1989, când fabrica purta denumirea de Industria Cărnii Vaslui”,spune Vlad Ciuburciu,directorul general Vascar.

În prezent, Vascar exportă produse marcă proprie în țări precum: Anglia, Italia, Spania, Germania, Franța dar și în alte țări din Europa și Africa. Exportul reprezintă un segment important pentru companie și managementul își propune să crească ponderea acestuia în cifra de afaceri.

Înfiintată în anul 1984 la Vaslui, Vascar este o companie cu capital 100% românesc. Astăzi, compania este unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România, oferind produse sub mărcile Vascar și Moldova în Bucate.

Pentru Vascar lucrează mai mult de 400 de angajati, iar compania deține o fabrică de procesare la Vaslui și 21 magazine proprii în regiunea Moldova, fiind unul dintre principalii angajatori din regiune. Produsele Vascar și Moldova în Bucate sunt distribuite la nivel național, în hypermarket-uri, magazine tradiționale partenere și online, pe www.freshful.ro și www.sezamo.ro. De asemenea, Vascar este o companie care produce produse “marcă proprie” pentru Carrefour, Mega Image, Penny Market și Lidl.

Vascar a înregistrat la finalul anului 2022 o cifră de afaceri de 108,9 milioane de lei.