FacebookTwitterLinkedIn

Compania cu capital 100% românesc Safir își mărește capacitatea de producție prin preluarea a trei noi ferme de creștere a păsărilor: Simila, Parincea și Tătărăști.

Așadar, reprezentanții companiei vorbesc despre o capacitate de producție în creștere cu peste 725.000 de unități/serie în fiecare din cele 6 serii din an.

„ (…) Cele 3 noi ferme se află în prezent într-un proces de preluare, pregătire și aliniere a standardelor de producție la valorile familiei Safir. Împreună cu cei 37 de noi angajați, halele sunt pregătite pentru populare cu pui din rasa Ross (pui cu creștere standard)”, au transmis reprezentanții grupului.

În ultimii cinci ani, în dezvoltarea lanțului integrat, compania Safir a investit în ferme de creștere a păsărilor, abator, o fabrică de preparate și semipreparate, o fabrică de nutrețuri combinate și una de făinuri proteice, pe seama modificării profilului consumatorului.

„Vorbim despre un consumator care-și dorește produse de o calitate superioară, dar care nu este tocmai dispus să plătească prețul unui astfel de produs. Vă pot da un exemplu: produsul nostru – pui cu creștere lentă – al cărui timp de creștere se dublează în comparație cu ceilalți. Asta clar presupune un cost mult mai mare cu realizarea acestui produs. Așadar, este normal să aibă și un preț cu aproximativ 50% mai ridicat”, explica pentru Forbes România, George Safir, Managerul General al companiei din Vaslui, în toamna anului trecut.

Compania Safir activează pe piața locală a cărnii de peste 30 de ani. Safir este o companie cu capital 100% românesc și este o afacere de familie.