FacebookTwitterLinkedIn

De cealaltă parte, Labormed, a doua fabrică a grupului din România, a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 180 milioane de lei.

Potrivit reprezentanților companiei, anul trecut societățile grupului de pe piața locală au alocat, în total, resurse în valoare de peste 29 milioane de lei pentru investiții în retehnologizare, creșterea capacităților de producție și activități industriale pentru noi medicamente.

„Achiziționarea fabricii Labormed a condus la creșterea capacității de producție a grupului pe plan local. (…) 1 din 4 medicamente generice vândute în farmacii face parte din portofoliul companiilor Zentiva (medicamente cu prescripție, generice), iar 40% dintre medicamentele generice utilizate în spitale aparțin grupului Zentiva”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Republica Moldova.

În 2020, pe piața locală grupul a înregistrat un profit de aproximativ 96,3 milioane de lei, în timp ce exporturile societăților  Zentiva din România au însumat 251 milioane de lei.