FacebookTwitterLinkedIn

Teva Pharmaceutical Industries (Israel), cel mai mare producător de medicamente generice din lume, a declarat că producţia din Israel nu este afectată în mare măsură de războiul ţării cu Hamas, din ultima lună, şi a raportat profituri în creştere în trimestrul trei.

Veniturile Teva în Israel reprezintă aproximativ 2% din totalul veniturilor sale globale, în timp ce producţia din din această țară reprezintă mai puţin de 8% din producţia sa globală.

Richard Francis, directorul general al Teva, a declarat că „producţia noastră rămâne în mare parte neafectată” în ciuda războiului izbucnit pe 7 octombrie.

Richard Francis: „Din fericire, niciuna dintre fabricile noastre nu a suferit daune directe ca urmare a războiului. Continuăm să asigurăm planuri de urgenţă pentru a fi siguri că ne putem menţine continuitatea afacerii, în timp ce, cel mai important, avem grijă să ne asigurăm că colegii noştri sunt în siguranţă”, conform News.ro.

El a mai spus că aproape 10% din personalul companiei din Israel a fost chemat în serviciul de rezervă militară, un număr în conformitate cu restul ţării.

Pentru trimestrul iulie-septembrie, Teva a declarat că a câştigat 60 de cenţi pe acţiune, excluzând elementele unice, în creştere faţă de 59 de cenţi cu un an mai devreme.