FacebookTwitterLinkedIn

Miele, producător de echipamente electrocasnice, anunță pentru 2021 o cifră de afaceri de 80 de milioane de lei în România, în creștere cu 28% față de 2020.

„Consumatorii s-au orientat în ultimii ani mai mult către electrocasnice care să aducă un plus de confort, dar și care să ofere o experiență facilă de utilizare, în special prin tehnologie. (…) În ultimul an, electrocasnicele cele mai căutate au fost cele pentru igienizare și curățarea locuinței, precum și mașinile de spălat, aspiratoarele sau echipamentele pentru bucătărie”, a spus Dragoș Grigore, Head of Own Retail Miele România.

Anul trecut, Miele a mai deschis un showroom în Craiova, în urma unei investiții în valoare de 90.000 de euro. Astfel a ajuns la un portofoliu de opt magazine în regim propriu în România.

Pentru 2022, compania își propune extinderea rețelei de magazine.

Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2020 a crescut la aproximativ 4,5 miliarde de euro, cu 70,5% vânzări în afara Germaniei.