FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanții companiei germane de armament au anunțat că noul centru va deveni funcțional din această lună.

Hub-ul, precum îl mai denumesc oficialii producătorului de armament Rheinmetall, va avea rolul de a asigura mentenanţa armelor folosite pentru războiul din Ucraina.

„Hub-ul de service ar trebui să joace un rol central în menţinerea pregătirii operaţionale a sistemelor de luptă occidentale folosite în Ucraina şi în asigurarea disponibilităţii sprijinului logistic”, a precizat un purtător de cuvânt al companiei.

Potrivit acestuia, mai exact, centrul va asigura service pentru obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 şi Challenger, vehicule de luptă pentru infanterie Marder, vehicule blindate de transport Fuchs şi camioane militare, informează Reuters.

„Este o preocupare cheie pentru noi, la Rheinmetall, să oferim forţelor NATO şi Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a completat directorul general Armin Papperger într-un comunicat oferit presei.

În vara anului trecut, producătorul german de armament a înfiinţat un centru similar în Lituania pentru a oferi sprijin vehiculelor NATO din statele baltice.