FacebookTwitterLinkedIn

Prințul Charles, în vârstă de 71 de ani, se află în izolare la castelul Balmoral din Scoția, alături de ducesa de Cornwall, relatează The Guardian. Acesta manifestă simptome ușoare și are o stare stabilă, anunță un oficial al Casei Regale. Ducesa Camilla de Cornwall, soția prințului Charles, a fost testată la rândul ei, iar rezultatul a fost negativ.

„În conformitate cu recomandările Guvernului și ale medicilor, Prințul și Ducesa se află în auto-izolare în Scoția. Testele au fost efectuate de NHS în Aberdeenshire. Nu este posibil să determinăm persoana de la care prințul a contractat virusul, ținând cont de numărul mare de evenimente la care a participat în ultimele săptămâni”, a precizat un reprezentant al Casei Regale.

Prințul Charles  este primul în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

422 de oameni au murit până acum în Marea Britanie din cauza noului coronavirus, iar numărul persoanelor infectate a depășit 8.000.

Cazul prințului Charles este cel mai recent dintr-o listă care devine tot mai lungă a persoanelor publice și celebrităților din toată lumea infectate cu COVID-19. Primul infectat faimos a fost actorul Tom Hanks, aflat la filmări în Australia, împreună cu soția sa, Rita Wilson. Au urmat apoi actorul Idris Elba, Sophie Trudeau, soția prim-ministrului Canadei, Justin Trudeau, prințul Albert de Monaco, Luis Sepulveda (cel mai bine vândut scriitor chilian), actrița Olga Kurilenko, Placido Domingo, fotbalistul Paul Dybala și producătorul  Harvey Weinstein, care s-a infectat în închisoare.