Cautare
, Contributor

Educatie |
|

Primul consorțiu educațional privat din România, bazat pe modelul american

Școala de Afaceri ASEBUSS și Universitatea Româno-Americană au realizat primul consorțiu educațional privat din România, bazat pe model american, prin care ȋși propun să crească noi generații de manageri și antreprenori.  
Dimbean-Negricea

De anul acesta este disponibil pe piață un nou program de ȋnvățământ facultate-master-MBA, bazat pe modelul american. Astfel, cele două instituții funcționează pe modelul educațional american, iar programele pe care le administrează sunt complementare – MBA și Executive MBA, respectiv licență și master, au anunțat unitățile de învățământ. 

Profesorii Școlii de Afaceri ASEBUSS, practicieni cu experiență ȋn domeniile lor de activitate, vor colabora cu colegii de la URA, ȋn beneficiul studenților și al cursanților ambelor instituții. De asemenea, va exista o colaborare strânsă ȋn activitatea de cercetare și a conferințelor științifice. 

,,ASEBUSS este prima și cea mai mare Școală de Afaceri din România, cu două universități americane de tradiție partenere, Kennesaw State University, Atlanta și Washburn University, Kansas, iar URA este prima universitate din România care promovează valorile educaționale ale învăţământului superior american. Avem o experiență ȋndelungată, de aproape trei decenii ȋn piața românească de profil și numeroase principii comune, astfel că acest parteneriat a venit cumva firesc. Cei peste 1.500 de alumni, manageri și antreprenori de succes, care fac parte din comunitatea ASEBUSS, pot contribui, ȋn calitate de speakeri, la evenimentele sau cursurile adresate studenților de la master sau licență și le pot deveni chiar mentori. Ȋn același timp, absolvenții URA care vor să urmeze un MBA la noi vin deja cu o bază care îi va ajuta să se adapteze mai repede și mai bine programelor noastre”, a declarat prof. dr. Ovidiu Dȋmbean-Creta, Rectorul Școlii de Afaceri ASEBUSS. 

Cu ocazia semnării acestui parteneriat, ASEBUSS oferă absolvenților URA două burse integrale, ȋn valoare de 10.500 euro fiecare, ȋn programul MBA Antreprenorial, precum și burse parțiale, dedicate ȋn special antreprenorilor. Bursele sunt adresate candidaților cu experiență profesională și interes pentru dezvoltarea gândirii antreprenoriale. 

La rândul său, Universitatea Româno-Americană, alături de bursele de studii integrale pe bază de performanță, pentru 20% dintre studenții proprii, oferă două burse de studii, la alegere, la oricare dintre programele de studii universitare de licență cu predare în limba română sau engleză, pentru absolvenții ASEBUSS interesați de o a doua specializare la nivel de licență.

,,Universitatea Româno-Americană consideră că piața educațională din România începe să câștige în maturitate, iar asocierile de acest fel, între entități academice cu un nivel reputațional remarcabil, sunt o rezultantă firească și benefică pentru întregul sistem, nu doar pentru instituțiile implicate. Complementaritatea activităților și valorile comune ce definesc instituțiile noastre ne-au adus împreună și am convingerea că vor fi percepute ca avantaje suplimentare atât de către societate, în general, cât și de către cei 2600 de studenți curenți sau cei peste 48.000 de absolvenți ai universității noastre. Deschiderea internațională și apropierea de mediul de afaceri sunt doar două dintre atributele definitorii ale instituțiilor noastre, iar sinergia creată prin intermediul acestui parteneriat va asigura beneficii pe termen lung, ambelor entități, dar și angajatorilor care vor ști că regăsesc aici un pol de recrutare și formare consolidat”, a completat și prof. univ. dr. Costel Negricea, Rectorul Universității Româno-Americane.

ASEBUSS este primul furnizor de programe EMBA româno-americane din România, cu activitate pe piața serviciilor de business education ȋncă din 1993.

Universitatea Româno-Americană este instituţie de învăţământ superior fondată în anul 1991, având drept scop promovarea valorilor educaţionale ale învăţământului superior american.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii