FacebookTwitterLinkedIn

Cel mai mare furnizor global de servicii turistice online și de servicii conexe a inaugurat primul Centru de Excelență, în București. Acesta va avea drept scop sprijinirea obiectivele de creștere și transformare ale companiei, precum și viziunea privind viitorul industriei.

Investiția în Centrul de Excelență al Booking Holdings este estimată la 100 de milioane de euro pe o perioadă de cinci ani și își propune să creeze 500 de locuri de muncă în acestă perioadă.

“Când căutam cel mai bun loc pentru a deschide primul nostru Centru de Excelență, am vrut un loc care să răspundă nevoilor organizației noastre dinamice și diverse, nu doar acum, ci și în viitor. Iar Bucureștiul oferă specialiști și tinere talente în aceste domenii, numeroși furnizori și parteneri cu expertiză, o infrastructură digitală de înaltă calitate, dar și perspective promițătoare de creștere economică și facilități de birouri ultramoderne”, a explicat Paulo Pisano, Chief Human Resources Officerîn cadrul Booking Holdings Inc. “

În prezent, noul Centru de Excelență din București susține operațiunile de securitate cibernetică și monitorizarea fraudelor, infrastructura IT și analiza achizițiilor, urmând ca pe parcursul acestui an și în 2023 să fie adăugate noi capacități în alte domenii, inclusiv Data Governance, FinTech și marketing.

„Sunt recunoscător pentru faptul că Booking Holdings a ales România pentru primul său Centru de Excelență. Prezența dumneavoastră aici reflectă viziunea companiei și confirmă resursele țării. România are multe de oferit, mai ales în domeniul tehnologiei. Vă asigur de tot sprijinul meu”, a subliniat  Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării.

În prezent, Centrul de Excelență are o echipă de conducere completă și peste 150 de angajați în diverse posturi.  Booking Holdings (NASDAQ: BKNG) este cel mai mare furnizor global de servicii turistice online și de servicii conexe disponibile pentru consumatori și parteneri locali în peste 220 de țări și teritorii, prin intermediul a șase branduri principale: Booking.com, Priceline, Agoda, Rentalcars.com, KAYAK și OpenTable.