Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Gadget |
|

Primele imagini de 3.200 de megapixeli din lume, obţinute în Statele Unite

Primele fotografii digitale de 3.200 megapixeli au fost obținute la un laborator de cercetare din cadrul Departamentului pentru Energie din Statele Unite.  
 aboneaza-te
lsst_focal_plane_pinhole_gangup_v01-1200px

Cercetătorii de la SLAC National Accelerator Laboratory au anunţat marţi că au captat cele mai mari fotografii realizate vreodată într-o imagine singulară, în timpul unei etape ce a vizat testarea planului focal al unei camere foto care se află în faza de asamblare, informează agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Planul focal complet al camerei are o lăţime de aproximativ 61 de centimetri şi conţine 189 de senzori individuali care pot capta fiecare o imagine de 16 megapixeli.

Imaginile sunt atât de mari încât ar fi nevoie de 378 de ecrane 4K de înaltă definiţie pentru a afişa una dintre ele la dimensiune completă. Rezoluţia este atât de mare, încât o minge de golf ar putea fi observată de la o distanţă de aproximativ 24 de kilometri.

Senzorii de imagine vor putea detecta obiecte de 100 de milioane de ori mai greu de observat decât cele vizibile cu ochiul liber – o sensibilitate ce ar permite unei persoane să vadă o lumânare de la mii de kilometri distanţă, a indicat SLAC National Accelerator Laboratory.

După ce va fi asamblată, camera va fi instalată la Observatorul Rubin din Chile și va produce imagini panoramice complete cu cerul, colectând imagini cu aproximativ 20 de miliarde de galaxii în următorii zece ani.

”Până la jumătatea anului 2021, camera, de dimensiunea unui SUV, va fi pregătită pentru testele finale înainte de a-şi începe călătoria către Chile”, a precizat SLAC National Accelerator Laboratory.

În următoarele luni, oamenii de ştiinţă vor introduce criostatul cu planul focal în corpul camerei şi vor adăuga cel mai mare obiectiv optic din lume, un obturator şi un sistem de filtre, care vor permite studierea cerului nocturn în diferite culori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii