FacebookTwitterLinkedIn

De asemenea, compania a înregistrat un profit operațional de 44 milioane de lei și un proft net de 9 milioane de lei. Reprezentanții Groupama apreciază că evoluția companiei peste ritmul pieței în această perioadă, adăugând că Groupama Asigurări ocupa locul 3 fără RCA şi locul 4 în clasamentul general al asigurătorilor.

“Groupama Asigurări a depășit un nou prag în 2018, în condiţiile unui context de piață dificil. Performanțele financiare sunt, astfel, rezultatul unui efort însemnat la nivelul întregii companii și de aceea, aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru angajamentul lor față de Groupama Asigurări și față de clienții noștri, cărora le-am demonstrat, din nou, că suntem un partener de încredere. A fost un an dificil și prin prisma provocărilor climatice, care au afectat segmentul agro, precum și din perspectiva multiplelor evenimente care au marcat piaţa. Suntem, astfel, cu atât mai bucuroși să fi atins o nouă piatră de hotar în ceea ce privește rezultatele financiare și privim încrezători către consolidarea acestor rezultate în 2019”, a declarat François Coste, CEO Groupama Asigurări.

Segmentul asigurărilor non-viață a avut o contribuție majoră la rezultatele totale, înregistrând o creștere de 9% față de anul precedent și ajungând la 970,4 milioane lei. Dintre acestea, avansuri de două cifre au avut asigurările RCA (+16,5%), Alte asigurări non-viață, precum cele de răspundere civilă, răspundere a transportatorului și de călătorie (12,6%).

“Anul trecut am depășit pragul de un miliard de lei din subscrieri. Fără segmentul RCA, subscrierile totalizează 765 milioane de lei, cu 6,5% mai mult față de 2017. CASCO a generat prime de 425 milioane de lei, în urcare cu 7,8% fata de anul precedent. Segmentul bunuri și proprietăți, care include și zona agricolă, subscrierile au adus 214 milioane de lei, avansul fiind de 2,3% față de 2017. RCA a crescut cu 16,5%, la 239 milioane de lei, rezultat obținut din majorarea bazei de clienți, mai puțin din creșterea tarifelor”, a precizat Călin Matei, director general adjunct al Groupama România.

Creșteri considerabile au fost ȋnregistrate şi de segmentele Casco și Property. Astfel, primele pe segmentul CASCO s-au majorat cu 7,8%, creșterea fiind în continuare susținută de înmatriculările de mașini noi și având o contribuție semnificativă din partea canalului Leasing. În același timp, în contextul extinderii serviciilor Groupama Asigurări pentru segmentul Property, acesta a înregistrat o evoluție pozitivă față de anul trecut (+7,7%), atingând valoarea de 175,1 milioane lei și având contribuții echilibrate atât din partea asigurărilor pentru persoane fizice, cât și a celor pentru persoane juridice.

Totodată, linia asigurări de persoane (viață, sănătate & accidente) a avut o contrbuție de 70 milioane de lei (+6,8%).

Reprezentanții companiei susțin că rezultatele Groupama Asigurări se încadrează în tendințele de creștere la nivel de Grup. Astfel, în perioada raportată, Grupul Groupama a înregistrat un profit net de 450 milioane euro, în creștere cu 54% față de anul precedent, din care profitul operațional raportat este de 298 milioane euro.

“În perioada următoare, Groupama Asigurări va continua transformarea businessului prin tehnologie, astfel încât să asigure continuitatea planurilor clienţilor săi, prin servicii şi produse relevante, simple şi de calitate ridicată, la prețuri corecte”, transmit reprezentanții Groupama.

François Coste, CEO Groupama Asigurări: Cultura în care există dezbatere în faza optimă și disciplină în faza de execuție este superioară. Trebuie să fii democratic în faza de dezbatere și puțin dictator în faza de execuție