FacebookTwitterLinkedIn

Contractul, în valoare de aproape 300.000 de lei, cu o durată de execuție de 14 luni, a fost atribuit Institutului de Cercetări în Transporturi. Harta de zgomot este o reprezentare grafică a distribuirii nivelului sunetului într-o regiune anume, pentru o perioadă de timp bine definită. Hărțile de zgomot au ca scop evidențierea zonelor locuite unde nivelul de zgomot se ridică peste anumite limite impuse de legislație.

Hărțile trebuie realizate în format grafic 3D, cu softuri specializate, pentru a se obține astfel informații privind estimarea numărului de locuitori, a numărului de locuințe și de clădiri speciale, cum sunt școlile sau spitalele, expuse la diferite intervale ale indicatorilor de zgomot.

În a doua etapă vor fi analizate măsurile din planul de acțiune derulat până în prezent, iar în urma evaluării efectelor acestora se vor identifica și propune măsuri noi de reducere a zgomotului pentru fiecare dintre cele trei surse de zgomot existente în capitală: traficul rutier, trafic feroviar, tip tramvaie, și industrie, notează RRA.

Actualele hărţi de zgomot ale municipiului București au fost realizate pe baza datelor și indicatorilor din anul 2016.