FacebookTwitterLinkedIn

Primăria Municipiului București (PMB) a acționat în instanță distribuitorul de carburanți MOL România. Edilul Nicușor Dan acuză compania că nu și-a onorat angajamentul de a transfera către bugetul PMB până la 2% din cifra de afaceri realizată în fostele benzinării Agip din București.

 „Am acționat în instanță firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei și am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate și această firmă, pentru opt locații din București”, a spus Nicușor Dan.

Grupul petrolier ungar MOL a cumpărat, în 2014, benzinăriil deținute de Eni Italia în Cehia, Slovacia şi România, inclusiv reţele de distribuţie de carburanţi care funcţionau sub marca Agip.

Eni a intrat pe piaţa românească a distribuţiei de carburanţi în 1995 şi administra o rețea de 42 de benzinării sub marca Agip.

Primarul spune că Mol România ar fi trebuit să vireze către PMB până la 2% din cifra de afaceri realizată în opt benzării, așa cum s-a angajat printr-un contract semnat cu primăria Capitalei în 1995.