FacebookTwitterLinkedIn

În data de 21 decembrie, la doar trei ore de la începerea tranzacționării pe BVB, MedLife (simbol bursier M) a anunțat că investitorii britanici de la Charlemagne Capital au achiziționat 7,2% din furnizorul de servicii medicale, adică 1,45 de milioane de acțiuni. La un preț de 26 de lei pe acțiune, pentru a intra în acționariul MedLife, britanicii au plătit 37,7 milioane de lei. Charlemagne Capital a fost implicată în dezvoltarea ansamblului rezidențial Asmita Gardens, aflat în zona Tineretului, care a început să fie construit în 2007, având în plan construirea a aproape 760 de apartamente, dar care a intrat în insolvență în noiembrie 2011 și care a fost preluat de Alpha Bank, în noiembrie 2014.

Aproape de ora 17, MedLife a anunțat că Allianz- Țiriac Pensii Private a cumpărat un pachet de 5,3% din acțiuni, adică peste un milion de acțiuni. La 26 de lei pe acțiune, AȚPP a plătit peste 27,7 milioane de lei pentru pachetul său.

AȚPP este un jucător important pe BVB. Fondul de pensii private obligatorii AZT Viitorul Tău, administrat de AȚPP, avea, la finele anului trecut, 15% dintre active investite în acţiuni ale companiilor listate la bursa din Bucureşti, valoarea acestora fiind de 850 de milioane de lei. AZT Viitorul Tău era al doilea cel mai mare fond de pensii private obligatorii, cu active de 5,4 miliarde de lei de la 1,4 mi­lioane de parti­ci­panţi, la finalul anului trecut. De altfel, AȚPP este unul dintre cei mai importanți adiministratori de fonduri de pensii private din România – la 30 noiembrie, acesta administra active nete totale în valoare de 6,9 miliarde de lei, cea mai mare parte, 96%, fiind în gestiunea fondului de pensii obligatorii (Pilonul II).

De asemenea, MedLife a încheiat prima zi de tranzacționare la un nivel de 26,7 lei pe acțiune,  față de debutul de 26 lei pe acțiune, tendința din a doua zi fiind pe creștere. Raiffeisen, managerul pentru stabilizare, se așteaptă ca perioada de stabilizare a acțiunilor MedLife să se încheie pe 19 ianuarie 2017.

Acționarii principali ai MedLife sunt familia Marcu – Mihail Marcu (foto) deține 21%, urmat de fratele acestuia Nicolae Marcu și de Mihaela-Gabriela Cristescu, mama celor doi, cei din urmă având fiecare câte un pachet de 15% din acțuni. 

MedLife, cu vânzări de 391 de milioane de lei, în primele nouă luni, a anunțat, la sfârșitul lunii noiembrie, că se listează prin vânzarea unui pachet de 44% din acțiuni. Listarea a marcat ieșirea din grupul medical a fondului de investiții V4C (V4C Eastern Europe Holding V Limited), care deținea un pachet de 36,25%, și dezinvestirea parțială, cu un pachet de 7,75%, a fondului de investiții IFC (International Finance Corporation), membru al Grupului Băncii Mondiale. IFC a rămas cu 5% din furnizorul de servicii medicale.

MedLife intră pe BVB cu o capitalizare de 522 mil lei. A atras investiții de 230 mil lei într-o săptămână

ASF a aprobat listarea MedLife. Capitalizarea grupului este estimată la 703 mil lei