FacebookTwitterLinkedIn

Românii sunt din ce în ce mai interesați să cumpere locuințe eficiente energetic și prietenoase cu mediul, ceea ce se reflectă și în evoluția vânzărilor din proiectul rezidențial LOFT green apartments, dezvoltat de Ecovillas în Mogoșoaia.

Prima fază a LOFT green apartments, de 44 de apartamente, a fost finalizată la începutul acestui an, 42 dintre imobile fiind deja vândute. Valoarea totală a proiectului se va ridica la peste 10 milioane de euro. Ansamblul rezidenţial va include trei imobile, cu trei tipuri de apartamente: studio, două camere și trei camere, fiecare locuință fiind diferită. În total, în complex vor fi 154 de apartamente.

Următoarele două faze ale proiectului, care includ blocurile 2 și 3, vor fi finalizate până la finalul anului 2021, însă vânzările pentru aceste locuințe au demarat. În stadiul actual de construcție fiind vândute deja aproximativ 25% din totalul unităților.

“Am adoptat o strategie care se axează pe un preț smart, ceea ce înseamnă că cei care cumpără în diferite stadii ale construcției, pot beneficia de un preț mai bun. Practic, spre finalul construcției valoarea acestor apartamente va fi mai mare, ceea ce reprezintă un avantaj pentru cei care achiziționează încă de pe acum”, a declarat Gabriel Focșeneanu, managerul proiectului LOFT green apartments.

Regimul de înălţime al primei clădiri este D+P+4, iar la parter sunt proiectate spaţii comerciale şi spaţii de recreere comune. În faza a 2-a a proiectului spațiul de la parter va fi locuibil.

”Rezultatul vânzărilor din prima fază a proiectului și evoluția vânzărilor din faza a 2-a ne oferă premisele că avem un proiect care a fost foarte așteptat pe piață, cererea pentru locuințe eficiente energetic, cu sistem de încălzire/răcire pasiv, fiind în creștere. Ne bucurăm să vedem o nouă generație de români, care pun accent în egală măsură pe confortul propriu și pe protecția mediului. În același timp, noțiunea de confort s-a schimbat, accentual fiind pus pe spațiul disponibil și pe zonele verzi din complex sau din împrejurimi”, spune Gabriel Focșeneanu.

Proiectul LOFT green apartments este înconjurat de 87 de hectare de pădure și are peste 7.500 de metri pătrați de curte cu alei, parcări și spații verzi, ceea ce reprezintă aproximativ 75% din totalul terenului. Cele trei blocuri folosesc ca sistem de încălzire/răcire pompele de căldură geotermice, astfel încât apartamentele nu poluează, având zero emisii de carbon și folosesc 100% energie verde.

“Locatarii vor plăti facturi mult mai mici decât la un apartament clasic. După calculele făcute de noi, facturile lunare sunt cu 90% mai mici decât un apartament clasic, bineînțeles în condiții optime de utilizare. Astfel, locatarii economisesc prin faptul că aleg să locuiască la LOFT.

Compania Ecovillas a mai construit, în trecut, alte 32 de case cu pompe de căldură geotermice pe care le-a livrat în 2016 folosind acelaşi sistem de încălzire. Pe lângă acest complex rezidenţial, a mai finalizat un alt proiect de case, tot în Mogoşoaia.