Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Travel |
|

Prima aeronavă Airbus A321neo a intrat în posesia Wizz Air

Evenimentul în cadrul căruia Airbus a livrat prima aeronavă A321neo către Wizz Air a avut loc pe data de 7 martie, la uzina Airbus din Hamburg. După livrare, A321neo a zburat către Budapesta.
20190307_FA_3662

Prima dintre cele 256 de aeronave A321neo comandate de Wizz Air este propulsată de două motoare Pratt & Whitney GTF, oferă cea mai largă cabină cu un singur culoar, cu 239 locuri într-o configurație cu o singură clasă, ceea ce înseamnă flexibilitate maximă, eficientizare a consumului de combustibil și costuri de funcționare reduse.

În comparație cu Airbus A321, noul model are mai multe locuri (maximum 244 față de maximum 220), o autonomie de zbor mai mare (7.400 de km față de 5.960 de km) și mai mult spațiu pentru pasageri.

Astăzi deschidem o nouă eră în istoria Wizz Air. Suntem mândri să preluăm prima aeronavă A321neo cu motoare GTF în cadrul flotei noastre aflată în continuă creștere, de altfel prima comandă de acest tip din lume. Suntem convinși că modelul A321neo va fi o aeronavă care va schimba regulile jocului pentru WIZZ, deoarece vom continua să creștem până vom deveni lideri în industrie și ne vom extinde de-a lungul Europei și dincolo de ea”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air în cadrul evenimentului de la Hamburg.

Wizz Air este una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa și principalul transportator aerian low-cost din Europa Centrală și de Est. Pe bătrânul continent, compania operează o flotă de 108 aeronave Airbus A321 și A320. Cu o comandă de 5 aparate de zbor A321ceo și 256 A321neo și A320neo, Wizz Air este cel mai mare client Airbus din întreaga lume pentru acest tip de aeronave.

„Salutăm Wizz Air, cel mai mare client A321neo, pentru recepționarea primului său avion. Suntem mândri să vedem că A321neo, aeronava eficientă din punctul de vedere al costurilor și al consumului de combustibil, este parte fundamentală în realizarea strategiei de creștere a companiei Wizz Air”, a declarat Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer. 

Airbus A321neo va fi livrat anul acesta în Marea Britanie și în Polonia. România și celelalte țări în care Wizz Air operează vor primi aeronava în următorii ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii