FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit Forbes. com, 8 din 10 previziuni ale companiei pentru 2020 au fost corecte, deși pandemia a venit pe neașteptate. 

Care sunt tendințele punctate de Pinterest pentru anul 2021?

În 2020, persoanele s-au orientat spre Pinterest pentru îndrumare și inspirație în timpul pandemiei- de la mâncare la modă, la proiecte și activități DIY – ei au venit cu sufletul deschis și au plecat cu idei pentru acasă“, potrivit unei declarații ale Pinterest. „Din acest an istoric vor rezulta noi comportamente preluate pe parcurs, care credem că vor avea o putere durabilă pentru anii următori”, adaugă Aya Kanai, șef de conținut la Pinterest.

Bunăstare: vindecare alternativă și somn frumos

Pinterest prezice că oamenii vor acorda prioritate sănătății lor mentale, fizice și spirituale. Una dintre cele mai interesante descoperiri este că atenția acordată somnului va fi noua îngrijire personală, o prioritate fiind o noapte de odihnă bună și modul în care să o obții.

Rutinele de culcare vor fi mai elaborate că niciodată”, a spus Kanai. „De la bunurile de uz casnic doar pentru somn, cum ar fi esențele pentru somn, până la rutinele de exerciții cum ar fi yoga, oamenii vor acorda atenția unor regimuri mai odihnitoare.

A existat o creștere a căutărilor de la an la an pentru: afirmații nocturne pentru somn + 100%; antrenament de somn de 3x; amestecuri de esențe pentru difuzor + 80%; yoga + 90%; haine de dormit din mătase + 60%

Călătorii: aer liber și mașini drept spațiu de relaxare

Anul 2020 ne-a ținut pe majoritateadintre noi acasă, deci începem să ne planificăm vacanțele ori de câte ori această pandemie este cu adevărat sub control. Oamenii încep să arunce o privire asupra călătoriilor în străinătate, dar mai mult ca oricând, căutările se află în zona excursiilor în  aer liber, camping și privitul stelelor.

Pinterest a descoperit, de asemenea, că oamenii vor căuta modalități de a-și face mașinile mai confortabile și mai ușor de întreținut, deoarece călătoriile locale și naționale vor avea o creștere semnificativă anul viitor.

Anul viitor, mașinile vor deveni mai mult decât o cale de evacuare. Vor deveni spațiul de evadare pe măsură ce oamenii își folosesc vehiculele pentru orice.”

Se remarcă o creștere a căutărilor de la an la an pentru: întâlniri nocturne în mașină 2x; mașină amenajată ca o locuință + 115%; truse de supraviețuire auto + 60%; scaune auto pentru câini + 100%; cinema auto + 190%.

Mâncare: menținerea creativității în carantină

Atât din necesitate, cât și din plictiseală, mulți au descoperit că gătitul este de fapt un mijloc plăcut de experimentare și creativitate.

„În 2021, ei vor experimenta noi arome, tehnici și bucătării acasă”, a spus Aya Kanai, șef de conținut la Pinterest. „Vom vedea o creștere a rețetelor mai condimentate.

O creștere a căutărilor de la an la an pentru: arta pâinii + 130%; garnituri alimentare + 55%; Cheesecake+ 10x; rețete de ceai de casă + 60%

Acasă: spații duble 

Rolul pe care casa îl joacă în viața noastră va continua să se extindă în multe feluri, în anul viitor”, a spus Kanai. „Va continua să fie locul de muncă, sală de sport, școala, cinematograful și multe altele.

Oamenii vor căuta modalități creative de a defini ambele spații separate în casele lor, în timp ce personalizează cu o estetică personală. 

Creșterea căutărilor de la an la an pentru: cameră modernă cu noroi + 2x; Proiectare bibliotecă la domiciliu + 7x; Sală de jocuri + 6x; Separator de cameră + 150%; design pat din lemn modern + 5x; paletă de culori neutre -tonuri de pământ + 3x; design minimalist de baie 4x; bucătărie minimalistă modernă + 115%.

Moda: îmbrăcăminte sport, dar la modă

În 2021, oamenii vor face sport și vor adăuga eleganță”, a spus Kanai. 

Cu alte cuvinte, păstrăm pantalonii de trening și nu ne mai încălțăm cu tocuri, dar sigur, aruncăm un blazer deasupra poveștii elegante și confortabile de la locul de muncă. 

Creșterea orientată către modă a căutărilor de la an la an pentru: rochie de casa femei 2x; ținută supradimensionată 3x; ținute moi + 185%; salopete de bumbac pentru femei + 160; ținute coordonate două piese + 30%.

Frumusețe: Skin-care minimalist 

După cum a cântat odată Regina Bey, „M-am trezit așa. Perfect.”

Se prevede că îngrijirea minimă a pielii va fi noua tendință.

Creșterea căutărilor de la an la an pentru: pielea strălucitoare cum să devii natural + 4x; exerciții de yoga pentru față + 4x; îngrijire a pielii acasă + 110%; mască de față aloe vera + 115%; machiaj natural de zi cu zi + 180%

În același timp, avem și Generația Z care se îndreaptă spre frumusețea indie, sprâncenele îndrăznețe“, a spus Larkin Brown, șef de cercetare de bază.

Parenting: educație conștientă și învățare durabilă

Creșterea copilului a căpătat un nou sens anul acesta pentru cei dintre noi care au devenit neintenționat profesori precum și părinți”, adaugă Brown.

Părinții caută modalități mai conștiente de abordare a educației copiilor lor, pline de lecții morale, învățături din lumea reală și învățare social-emoțională. De asemenea, caută modalități mai durabile de a se juca cu jucării din carton și activități în aer liber. În mod ciudat, a existat și o creștere a căutărilor pentru diferite tipuri de animale de companie, cum ar fi șopârle, broaște și melci.

Creșterea căutărilor de la an la an pentru: idei de hărți creative 3x; povești cu lecții 4x; învățarea maniere + 145%; lecții guvernamentale + 185%; activități de atenție pentru copii + 3x.

Finanțe: antreprenoriat DIY

Pinterest este o platformă cheie pentru întreprinderile mici”, a spus Brown. „Poate acționa că o sursă de inspirație pentru antreprenorii care doresc să își lanseze afacerea, dar și că o modalitate de a ajunge la clienți noi și de a crește.

Creșterea căutărilor de la an la an pentru: idei de afaceri mici + 90%; branding-ul afacerii dvs. + 105%; design podcast + 130%; elemente de contabilitate + 150%; motivația antreprenorului + 2x

Articol preluat Forbes.com.