Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bani și Investiţii |
|

Prețurile petrolului, WTI și Brent, au crescut cu peste 30% doar în noiembrie

Cotația WTI a depășit pragul de 45 de dolari pe baril, în timp ce Brent a depășit valoarea de 48 de dolari. Ambele valori de referință au atins cele mai înalte niveluri din martie, când piața petrolului a fost afectată de o vânzare masivă declanșată de prăbușirea acordului de reducere a producției OPEC și de colapsul cererii cauzat de pandemia de coronavirus.
pret petrol crestere

EIA (U.S. Energy Information Administration) se așteaptă în continuare ca această criză să ducă la o reducere implicită a stocurilor de petrol din întreaga lume. Iar stocurile din SUA s-au tot micșorat în ultima perioadă.

În prezent, aproximativ 10% din capacitatea de rafinare rămâne neutilizată. Datele Rystad Energy arată că această cifră a fost de 2-3% înainte de începutul pandemiei de coronavirus.

Piețele se așteaptă ca OPEC+ să extindă reducerile de producție de 7,7 milioane de barili pentru încă 3 luni, în timp ce Rystad Energy se așteaptă ca cererea mondială de petrol să atingă vârful în anul următor, aproape de 103 milioane de barili pe zi (în prezent, ea se situează la 90-95 milioane de barili).

Prețurile petrolului în acest moment se tranzacționează la cele mai înalte niveluri din martie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii