FacebookTwitterLinkedIn

Preţurile petrolului au scăzut luni, 1 august, pentru că estimările slabe privind producţia manufacturieră din mai multe ţări au afectat perspectivele cererii, în timp ce investitorii se pregătesc pentru reuniunea din această săptămână a OPEC şi a aliaţilor săi privind oferta de petrol.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 4,10 dolari (-3,9%) până la 99,87 dolari pe baril până la ora 17:19 GMT (20:19 ora României), după ce a coborât la un minim al sesiunii de 99,09 dolari pe baril, informează News.ro.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 4,93 dolari (-5%) la 93,69 dolari pe baril, după un minim de 92,42 dolari pe baril.

Fabricile din SUA, Europa şi Asia sau avut o producţie în declin în iulie, pentru că cererea globală redusă şi restricţiile stricte ale Chinei legate de Covid-19 au încetinit producţia, au arătat sondaje publicate luni, care au amplificat temerile că economiile vor intra în recesiune.

Phil Flynn, analist la grupul Price Futures: „Există încă o deconectare între datele economice şi ceea ce vedem din partea ofertei. Piaţa petrolului este încă foarte strânsă, iar piaţa va fi tensionată în aşteptarea reuniunii OPEC.”