Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Prețul unei vacanțe se va dubla după criza Covid-19

Prețul unei vacanțe s-ar putea să crească de două ori după ce măsurile de carantină vor fi ridicate. Din cauza crizei coroanvirusului, hotelurile sunt nevoite să impună măsuri stricte de siguranță, scrie The Telegraph.
hotel

Furnizorii de cazări ar putea fi obligați să crească bugetele de curățenie, să lase camerele libere între oaspeți și să instaleze echipamente scumpe pentru a preveni răspândirea coronavirusului, atunci când se vacanțele se vor relua. În Spania, unele hoteluri au fost anunțate că se pot redeschide, doar dacă acceptă să funcționeze cu un grad de ocupare de 30% sau chiar mai mic.

Experții avertizează că aceste costuri vor fi suportate de consumatori. „Mă aștept la o creștere dramatică a costurilor. Este probabil ca prețul cazării să se dubleze și, în unele cazuri, să crească chiar de patru ori”, a declarat Martyn James, un angajat din industria turismului.

Lanțul hotelier Marriott a instalat echipamente pentru spălarea în siguranță a mâinilor și pulverizatoare cu substanțe dezinfectante folosite în spitale pentru curățarea suprafețelor. De asemenea, testează tehnologia cu lumină ultravioletă pentru sterilizarea cheilor și a altor obiecte din interiorul hotelurilor.

Și rețeaua Airbnb a introdus noi măsuri de siguranță. Gazdele se pot înscrie la un „protocol de curățenie” prin care garantează că folosesc  măști, mănuși și dezinfectanți, atunci când curăță proprietatea, și că lasă liber un interval de 24 de ore până când primesc următorul oaspete.

Emma Cripwell, care deține o proprietate în regim Airbnb în North Wessex Downs, a declarat că va trebui să mărească prețurile pentru a compensa pierderile din perioada în care nu a avut clienți. Înainte, o noapte de cazare în cabana sa costa 60 de lire sterline. Dar din cauza noilor reglementări este nevoită să crească prețul la o sută de lire pe noapte.

În schimb, cazările de lux vor vinde serviciile suplimentare de curățenie și dezinfectare ca a parte a pachetelor premium, potrivit lui Richard Bond de la Finest Retreats, un site de închiriere de vacanțe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii