FacebookTwitterLinkedIn

Prețurile petrolului au scăzut marți în condițiile în care un dolar american mai puternic și o erupție a cazurilor de COVID-19 în China au ridicat îngrijorări privind încetinirea cererii globale, scrie Reuters.

Contractele futures pe țițeiul Brent au închis la 95,98 dolari pe baril, în scădere cu 21 de cenți, sau 0,2%, după ce au coborât cu 1,73 dolari în sesiunea precedentă.

Țițeiul american West Texas Intermediate a fost cotat la 90,82 dolari barilul, în scădere cu 31 de cenți sau 0,3%, după ce a pierdut 1,51 dolari în sesiunea anterioară.

„Datele privind locurile de muncă au întărit așteptările privind o nouă creștere a ratei dobânzii la reuniunea Fed de luna viitoare, și lasă loc apariției riscului de scădere pentru cererea globală de petrol”, au spus analiștii ANZ Research.

Politica zero COVID-19 susținută de China înaintea Congresului Partidului Comunist „nu ajută” cererea, au adăugat analiștii.

Cazurile de COVID-19 din China, al doilea cel mai mare consumator de petrol din lume, au crescut la cel mai mare nivel din august.

Activitatea de servicii din China s-a contractat în septembrie pentru prima dată în ultimele patru luni, pe măsură ce restricțiile pandemice s-au înăsprit.