FacebookTwitterLinkedIn

Prețul mediu al apartamentelor din Capitală a ajuns la 1.598 euro/metru pătrat, ceea ce face ca  Bucureștiul să aibă unele dintre cele mai accesibile apartamente dintre toatele capitalele europene din ultimii 25 de ani. O tendință similară există și în cazul altor orașe din România, potrivit Kiwi Finance.

”După mai mulți ani în care prețurile medii la apartamente au avansat de două ori mai încet decât salariile nete, Bucureștiul a ajuns să aibă aproape cele mai accesibile apartamente din rândul capitalelor europene (locul 2 din 33), iar această tendința se manifestă și la nivelul celor mai mari orașe din țară”, arată datele Indexului Imobiliar Kiwi Finance.

Din 2014 până în prezent, prețul mediu pe metru pătrat al apartamentelor din București a avansat cu circa 50%, în timp ce salariul mediu net din București a crescut cu 130%, iar cursul euro/leu a urcat cu mai puțin de 10%.

În plus, Bucureștiul are cele mai accesibile apartamente dintre toate marile orașe din țară.

Capitală României este depășită în clasamentul accesibilității doar de Bruxelles, care are un statut aparte. Două capitale de foarte mici dimensiuni, La Valletta (Malta) și Nicosia (Cipru), lipsesc din clasament.

Parisul și Praga sunt capitalele europene cu cele mai scumpe apartamente, urmate de Moscova, Lisabona și Belgrad.