FacebookTwitterLinkedIn

Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei, începe astăzi, 24 mai, o vizită de stat de trei zile în România, la invitația președintelui Klaus Iohannis. Cei doi demnitari vor transmite un mesaj de solidaritate și de sprijin pentru Ucraina și de susținere pentru Republica Moldova.

În ziua de joi, 25 mai, președinții Klaus Iohannis și Frank-Walter Steinmeier se vor afla la Sibiu, unde vor merge la primărie, se vor întâlni cu reprezentanții comunității germane din România și vor vizita Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, precum și biserica evanghelică fortificată din comuna Cristian, conform Administrației Prezidențiale.

Frank-Walter Steinmeier își va încheia vizita vineri la Timișoara, unde va asista la un concert la Filarmonica din oraș, în contextul în care municipiul de pe Bega este Capitală Europeană a Culturii în 2023 și va vizita centrul orașului împreună cu primarul Dominic Fritz .

Președintele Germaniei va vizita și Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” și se va întâlni cu reprezentanți ai minorității germane și ai celei evreiești, notează RRA.