FacebookTwitterLinkedIn

Preşedintele Klaus Iohannis îl primește miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în ţara noastră. Printre temele de pe agenda discuțiilor se va afla evoluţia securităţii regionale, europene şi euroatlantice, generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Vizita preşedintelui Frank-Walter Steinmeier are loc în contextul aniversării a 30 de ani de la semnarea, la 21 aprilie 1992, a Tratatului dintre România şi Germania privind cooperarea şi parteneriatul în Europa, document-cadru emblematic al istoriei contemporane a relaţiei bilaterale, conform Agerpres.

Cei doi şefi de stat vor aborda, de asemenea, perspectivele consolidării cooperării economice dintre cele două ţări, în condiţiile în care Germania este primul partener comercial al României, cu schimburi însumând în anul 2021 peste 35 de miliarde de euro, şi al treilea investitor în economia românească. Vor fi discutate și stimularea investiţiilor reciproce şi aprofundarea cooperării sectoriale.