Cautare
, Contributor

Tech |
|

Probleme cu supraîncălzirea televizoarelor LG OLED în Europa și China

LG a anunțat că va desfășura un program de reparații gratuite pentru aproximativ 60.000 de televizoare OLED pentru a preveni o potențială problemă de supraîncălzire care ar face televizoarele afectate să scoată fum și să se înfierbânte atât de tare încât panourile din spate ar putea provoca leziuni.  
LG OLED TV

Inițial, problema părea limitată doar la Coreea de Sud, LG declarând agenției de știri YonHap că „televizoarele vândute peste hotare nu fac obiectul reparațiilor”. Acum se pare, însă, că potențialul defect este mai răspândit, relatează Forbes.com.

China a ordonat retragerea a 13 modele de televizoare LG OLED vândute între 2016 și 2019, afectând aproximativ 9.434 seturi cu următoarele numere de model: OLED65C7, OLED65E7, OLED65W7, OLED65E6, OLED65G6, OLED77G6, OLED77W7, OLED77W8, OLED65W8, OLED65W9, OLED77C8, OLED77W9 și OLED77C9A. Însă această retragere nu include modelele de 55 inch.

Potrivit site-ului chinez IT News fonow.com, problema supraîncălzirii este cauzată de o defecțiune la placa de alimentare care trebuie înlocuită. 

Modele defecte vândute în România

În Europa, cinci seturi LG OLED vândute în 15 țări, inclusiv în România, între 2016 și 2017, au fost supuse „investigațiilor“ de către Comisia Europeană pentru aceeași problemă de supraîncălzire. Este vorba despre modelele OLED65W7, OLED65E6, OLED65E7, OLED65C7 și OLED65B7. Anchetele arată că televizoarele afectate au fost distribuite în Franța, Grecia, Marea Britanie, Italia, Olanda, Austria, Portugalia, Suedia, Spania, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România și Letonia.

„Este posibil ca televizorul să se supraîncălzească, ceea ce ar putea provoca anumite daune la placa de alimentare sau la capacul posterior, împiedicând funcționarea normală a televizorului“, a arătat raportul european. Acesta indică „arsuri potențiale ale degetului în caz de contact neintenționat cu suprafața fierbinte a capacului posterior al televizorului; Inhalare potențială de fum de la televizorul [sic] defect.”

Comisia Europeană a clasificat problemele de supraîncălzire OLED drept „N – risc scăzut”, cel mai mic nivel de evaluare pe care echipa de investigații îl poate emite. Aceasta se bazează, potrivit LG, pe faptul că nu există încă incidențe reale raportate. 

Declarația LG  

„Prin aceste investigații, LG a constatat în cele din urmă că au existat unele cazuri pe piețe din afara Coreei de Sud. În consecință, programul de înlocuire este extins la nivel global, ca măsură preventivă, pentru a evita orice potențiale probleme. 

LG a investigat activ situația în toată Europa. Dacă vom constata că există și alte țări din regiune unde a apărut această problemă, vom derula programul și acolo”, a anunțat LG într-o declarație formală citată de Forbes.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii