Cautare
, Contributor

Social media |
|

Premierul pakistanez îi cere CEO-ului Facebook să interzică conținutul islamofob

Premierul pakistanez a făcut apel la CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, să interzică conținutul islamofob de pe site.  
facebook stophateforprofit

Într-o scrisoare, pe care guvernul pakistanez a postat-o ​​pe Twitter, Imran Khan a spus că „islamofobia în creștere” încurajează extremismul și violența în întreaga lume, în special prin intermediul platformelor de socializare precum Facebook, informează Reuters.

V-aș ruga să puneți o interdicție similară asupra islamofobiei și a urii împotriva islamului pe Facebook, așa cum ați pus-o în practică pentru Holocaust”, a spus Khan.

Facebook a declarat luna aceasta că își actualizează politica de discurs de ură pentru a interzice orice conținut care a negat sau denaturat Holocaustul.

Nu se poate transmite că, deși mesajele de ură împotriva unora sunt inacceptabile, pot fi acceptabile față de alții“, a adăugat premierul, completând faptul că acest lucru reflectă „prejudecățile care vor încuraja radicalizarea în continuare”.

Ca răspuns la apelul lui Khan, o purtătoare de cuvânt a Facebook a declarat că platforma este împotriva tuturor formelor de ură și că nu permite atacuri bazate pe rasă, etnie, origine națională sau religie.

Vom elimina acest discurs de ură de îndată ce vom conștientiza acest lucru”, a spus purtătorul de cuvânt într-o declarație prin e-mail, adăugând faptul că Facebook are „mai mult de lucru”.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii