Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Premierul Florin Cîțu: „Punctul de pensie în 2021 este mai mare decât în 2020”

Florin Cîțu a declarat că „nu sunt tensiuni” în discuțiile din coaliție pe tema bugetului pentru 2021, însă fiecare ministru trebuie să prezinte „un set de măsuri, de reformă”.
Florin Cîțu, ministrul Finantelor

Premierul Cîțu a spus că pensiile vor crește în 2021, însă a evitat să înainteze un procent. „Cheltuilelile cu pensiile cresc în acest an cu aproape 8 miliarde de lei. Deja cresc cheltuielile și alocațiile cu înca 2,3 miliarde de lei. 11 miliarde în plus. Pensiile anul acesta vor fi mai mari decât pensiile de anul trecut, asta e cert și bugetul se construiește pe legislația în vigoare. Coaliția are un obiectiv foarte clar, pensiile să fie bazate pe contributivitate. Punctul de pensie în 2021 este mai mare decât în 2020. Ne uităm la mai multe variante dar când discutăm despre pensii trebuie să ne uităm pe termen lung”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu spune că nu sunt tensiuni în coaliție și că bugetul ar putea fi finalizat săptămâna viitoare.„Introducem reforme care au fost amânate de 30 de ani sau măsuri care au avut un efect devastator trebuiesc modificate pentru a crea o sustenabilitate. Este important pentru noi să menținem încrederea pe care am câștigat-o anul trecut față de investitori, Comisia Europeana și agențiile de rating. Este un buget care pune bazele unei economii puternice. Mai mult, analiza pentru acest buget e puțin diferită, pentru că începem bugetarea multianuală. Deficitul trebuie să rămână în limita de 7% în acest an. Am avut o discuție cu toți miniștri pentru că am cerut un set de măsuri, de reformă de la fiecare minster și vreau mai multe detalii. (…) Sper să venim cu bugetul săptămâna viitoare în Parlament. Nu sunt tensiuni în Coaliție, vrem să livrăm reforma promisă”, a mai declarat premierul.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii