Cautare
, Contributor

Agricultură |
|

Premieră pentru sectorul alimentar: Carrefour România implementează tehnologia blockchain

Reprezentanții Carrefour consolidează strategia Act for Food prin dezvoltarea produselor proprii marca Filiera Calității. În acest sens, retailerul anunță că aplică pentru prima dată în România, tehnologia blockchain în sectorul alimentar.
Caserola Oua Filiera Calitatii

Astfel, tehnologia blockchain permite fiecărui actor din lanțul de aprovizionare (fermieri, ambalatori, distribuitori) să furnizeze informațiile de care este responsabil pentru fiecare lot de produse prezent pe rafturile Carrefour. În România, această tehnologie este aplicată pentru prima dată ouălor Filiera Calității Carrefour provenite de la Ferma Rojiște din Județul Dolj.

„(…)Tehnologia blockchain, folosită pentru prima dată în România de către Carrefour pentru a înregistra trasabilitatea tuturor criteriilor de calitate și siguranță alimentară pe care produsele Filiera Calității trebuie să le respecte, ne permite acum să audităm în timp real aplicarea acestor criterii indiferent de lotul produsului și să gestionăm rapid orice retragere de pe piață a unui produs neconform. Prin aplicația blockchain, împărtășim în mod transparent aceste informații cu clienții noștri care pot afla unde s-au născut găinile ouătoare, care este ferma în care sunt crescute și condițiile de bunăstare animală asigurate de fermier, cu ce sunt hrănite și care este proveniența alimentelor și, mai apoi, unde sunt ambalate ouăle înainte de livrarea în magazine. Toate aceste date sunt înregistrate și stocate de la prima zi de viață a puilor de găină până la ultima zi în care găinile sunt producătoare, adică în medie 76 de săptămâni pentru fiecare lot de găini ouătoare”,  a declarat Gabriela Rădulescu, Director Calitate Carrefour România.

Concret, clientul scanează codul QR de pe ambalajul de ouă, ajunge pe pagina dedicată, introduce numărul lotului care e vizibil tot pe ambalaj și află informații despre: locația și numele fermei sau al fermierului, informații veterinare despre găinile care au făcut ouăle, cu ce au fost hrănite, cum au fost crescute păsările din ferma de ouă, data ambalării ouălor și alte date care completează trasabilitatea produsului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii