Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Posibilitatea unei reveniri în V a economiei

După o cădere abruptă a economiei românești în primul trimestru al anului 2020, ar putea urma o creștere în  “V“.
coronavirus-covid-19-economie (1)

 

La sfârșitul săptămânii trecute, INS a publicat datele cu privire la evoluția PIB din prima parte a anului. Acestea indică o creștere a economiei de 0,3% în primul trimestru din 2020 față de ultimul trimestru din 2019. Principala problemă a economiștilor era cât de mare va fi scăderea, lăsând deoparte grija că economia va fi pe minus în T1/2020, astfel încât rezultatele sunt îmbucurătoare.

Pe de altă parte, s-a înregistrat o cădere în mai multe domenii, spre exemplu, o scădere de 18% în industria prelucrătoare și o scădere de 11% la exporturi. Singura excepție o face domeniul construcțiilor care a avansat cu 30%, conform mediafax.ro.

Cu toate acestea, economiștii prevăd ca după o cădere abruptă să existe posibilitatea unei reveniri în “V”. “Va fi o creștere în  “V“. Depinde însă cât de adânc ca fi acest “V“. Noi sperăm că răul este în spate, că din T3 vom reporni, dar cifrele pe care le avem în față sunt îngrozitoare și nu scăpăm fără un minus 5-6% în acest an “, declară economistul-șef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru.

Adrian Codîrlașu, președintele CFA România, susține că scenariul unei creșteri puternice și a unei reveniri în “V“ este posibil doar dacă trendul actual al reducerii numărului de îmbolnăviri se menține și boala nu revine.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii