FacebookTwitterLinkedIn

Concept-store-ul Aparterre va găzdui în perioada 6 – 8 iulie un eveniment pop-up dedicat designerilor ucraineni.

Creațiile a 14 designeri ucraineni pot fi admirate și achiziționate începând de miercuri în concept-store-ul Aparterre din București. Evenimentul caritabil, realizat în colaborare cu @artcodeua, a ajuns și la București după pop-up-urile din Paris, Berlin și Milano.

Dacă moda își măsoară succesul în funcție de numărul și notorietatea vedetelor pe care le îmbracă, creația vestimentară ucraineană a ieșit în lume datorită lui Ruslan Bagisnkiy, ale cărui pălării sunt purtate de Taylor Swift, Madonna sau Bella Hadid.  

Ksenia Schneider

Printre designerii care vor expune la București se numără Ksenia Schnaider, Gunia și Litkovskaia. Cea mai recentă colecție a Kseniei Schneider, brand lansat în 2011, a avut ca temă sănătatea planetei, fiind realizată din materiale reciclabile.

Litkovskaia

Gunia este inspirată de tot ce înseamnă artă și meșteșug tradițional în Ucraina. Colecțiile sale de ceramică, sticlărie și accesorii combină designul modern cu cercetarea etnografică, pe care le trece prin filtrul tehnologiei de ultimă oră. O abordare asemănătoare are și Lilia Litkovskaia, ale cărei piese ultramoderne se remarcă prin accentele folclorice autentic ucrainene.

Ca și în muzică, literatură sau film, spiritul militant s-a manifestat în designul vestimentar de când există însăși noțiunea de modă. Lipsiți de mijloacele de a se exprima printr-o colecție în ton cu vremurile, designerii ucraineni și-au pus website-urile la dispoziția armatei, dedicând o secțiune sprijinirii acesteia.  

Invitându-vă să admirați în continuare imagini ale creațiilor designerilor ucraineni care expun la București și să le fiți alături (toate încasările vor merge direct către aceștia), încheiem cu un catren al Liliei Litkovskaia, care poate fi interpretat ca manifest întru egalitate, dar și ca un avertisment al forței spiritului creator.

For mothers and daughters
like mountains and seas
free to be both
fragile and fierce.

Aparterre, show-room multibrand, Strada Jean Louis Calderon nr. 80, parter.
Program: 6-8 iulie 11:00 AM – 8:00 PM

Gudu
Elena Reva
Ganor Dominic
Chego