FacebookTwitterLinkedIn

Premierul britanic Rishi Sunak a fost amendat vineri de poliţie pentru că nu a purtat centura de siguranţă în timp filmării un spot pentru reţelele sociale de pe bancheta din spate a unei maşini aflate în mişcare.

Poliţia locală a anunţat în aceeaşi zi că va investiga incidentul şi a confirmat vineri seara că a avut loc o infracţiune.

Este a doua oară când Rishi Sunak primeşte o amendă de când este în guvern, după ce anul trecut a fost amendat împreună cu Boris Johnson pentru încălcarea regulilor de carantină anti-COVID-19, notează portalul de știri TVR.

În Marea Britanie, amenda pentru nepurtarea centurii de siguranţă poate ajunge până la 500 de lire sterline dacă nu e vorba despre o situaţie excepţională cum ar fi în cazul serviciilor de urgenţă, în taxi sau atunci când un şofer conduce în marşarier.

În spotul filmat, premierul Sunak discută cea mai recentă rundă de finanţări guvernamentale pentru „dezvoltarea’” anumitor comunităţi din teritoriu şi se adresează camerei de filmat de pe bancheta din spate a maşinii fără să poarte centura.