FacebookTwitterLinkedIn

Europa devine mai ușor de traversat: săptămâna trecută s-a deschis un pod în Croația, care conectează două părți ale coastei adriatice a țării și elimină nevoia de controale la frontieră, pe teritoriul bosniac. În plus, din luna septembrie, în Spania unele călătorii cu trenul vor fi oferite gratuit.

Noul pod din Croația, Pelješac, realizat cu cofinanțare europeană, a costat 420 de milioane de euro și oferă acces mai rapid la zona turistică din Dubrovnik. Cu o lungime de 2,4 km, podul are o structură de cabluri și este considerat o investiție istorică pentru această țară. Până acum, atât localnicii cât și turiștii traversau Bosnia-Herțegovina pentru a ajunge în sudul Dalmației, ceea ce însemna controale la graniță, trafic ridicat și întârzieri. 

Și Germania a lansat un proiect foarte popular în această vară, care le permite călătorilor, timp de o lună întreagă, călătorii nelimitate cu trenul pentru 9 euro. Acum, Spania îi urmează exemplul: din septembrie, unele călătorii cu trenul vor fi oferite complet gratuit.

La nivel european, există planuri pentru extinderea rețelei feroviare de mare viteză a continentului, care va oferi o alternativă fiabilă și durabilă la călătoriile aeriene. Liderii transporturilor feroviare europene au subliniat, la Lyon, pe 29 iunie, că s-au creionat planuri ambițioase pentru a dubla transportul feroviar de mare viteză până în 2030.