FacebookTwitterLinkedIn

Pietrele prețioase și cristalele semiprețioase au avut o influență misterioasă asupra omenirii încă din antichitate. Înainte de limbajul scris sau chiar de cuvântul vorbit, au existat bijuteriile. Arheologul britanic Archibald Campbell Carlyle spunea despre omul primitiv, „prima dorință spirituală a unui om barbar este decorarea”.

Bijuteriile sunt mai mult decât un simplu ornament sau o moștenire istorică dintr-un muzeu. Ele simbolizează separarea noastră de regnul animal și dorința de a captura și aprecia frumusețea. Aceasta este și convingerea celor de la Podoabele Mele și motivația care i-a determinat să pună la dispoziția femeilor din România sute de modele de cercei argint pentru toate vârstele și ținutele.

Din cele peste 2.000 de minerale naturale identificate, mai puțin de 100 sunt folosite ca pietre semiprețioase și prețioase în bijuterii. Acestea sunt beril, corindon, diamant, feldspat, granat, jad, lazurit, olivină, opal, cuarț, spinel, topaz, turmalină, turcoaz și zircon. Unele dintre aceste minerale oferă mai multe tipuri de geme; din clasa berilului, de exemplu, fac parte smaraldul, acvamarinul și morganitul, în timp ce mineralul corindon este cunoscut pentru pietrele de rubin și safir.

Ce bijuterii găsești la Podoabele Mele?

Lansat în anul 2020, magazinul online Podoabele Mele este astăzi unul dintre principalii jucători în piața de bijuterii din argint cu pietre semiprețioase din România. Cele mai multe piese sunt realizate manual în țări cu tradiție de secole în arta prelucrării argintului și a șlefuirii pietrelor, cum ar fi India, Thailanda, Indonezia și Turcia.

Gama variată de modele include în prezent peste 52 de pietre și cristale naturale menite să satisfacă cele mai exigente cerințe. Lista lor este în continuă creștere, în funcție de cerințele clienților. 

Iată cele mai populare categorii de produse din magazinul podoabelemele.ro:

  •  Cercei din argint cu pietre

Cerceii sunt cele mai populare accesorii din toate timpurile! De la știfturi minimaliste, până la cercei de tip candelabru și cercei lungi, împodobiți cu pietre prețioase și semiprețioase clare, colorate sau negre, există un model pentru fiecare preferință. Știai că primele apariții ale cerceilor în istorie sunt atribuite bărbaților și copiilor?

În ziua de astăzi, femeile sunt cele care poartă cel mai des acest tip de accesoriu. Și nu este de mirare, deoarece cerceii îți pot schimba complet imaginea. Cu ajutorul lor este posibil să scoți în evidență calitățile favorabile ale ținutei, nuanța pielii sau forma feței. De asemenea, cerceii statement, impunători și cei ornați cu pietre strălucitoare vor atrage toate privirile asupra ta!

  • Pandantive cu cristale și simboluri ezoterice

Pandantivele sunt o evoluție naturală a talismanelor și amuletelor antice care au fost purtate atât cu scop ornamental, cât și din motive religioase. Acestea sunt obiecte despre care se crede că posedă putere magică sau spirituală pentru a-l proteja pe purtător de pericol sau pentru a risipi influențele malefice. 

În plus, prin poziționarea lor aproape de inimă, pandantivele cu cristale semiprețioase pot fi folosite pentru a atrage iubirea în viața celui/celei care le poartă. În acest scop, cele mai indicate cristale sunt cuarțul roz, ametistul, smaraldul și piatra lunii.

  • Brățări cu piatra de naștere

Cele mai vechi brățări erau adesea realizate din iarbă, scoici, oase de animale sau pietre. În epoca bronzului au apărut brățările din cupru și bronz, care mai târziu au evoluat în aur și argint. În prezent, argintul este cel mai comun material pentru brățări, adesea fiind ornat cu pietre semiprețioase.

Probabil cele mai căutate accesorii din magazinul Podoabele Mele sunt brățările cu piatra de naștere. Această categorie include atât brățări pentru bărbați, cât și pentru femei. Așadar, dacă ești în căutare de cadou pentru aniversarea unei persoane dragi, poți să alegi unul dintre produsele listate în această secțiune.

  • Inele reglabile

Un inel reglabil este creat intenționat cu un spațiu mic pentru a-ți permite redimensionarea sa. Există o varietate de stiluri diferite de inele reglabile: unele în stil boho-chic, cu elemente din natură pentru un spirit liber, altele elegante și rafinate pentru ocazii speciale. Indiferent ce alegi, acestea sunt cadouri grozave atunci când nu ești sigur(ă) de dimensiunea inelului pe care dorești să-l faci cadou.

  • Coliere statement

De la coliere strălucitoare cu pietre naturale, până la cele de tip choker din anii ’90, vei fi demnă de covorul roșu cu colierele de la Podoabele Mele. Cea mai bună modalitate de a permite colierului să te reprezinte este să îl porți cu decolteul potrivit.       Rochiile și topurile fără bretele și fără umeri, cu decolteu în V sunt ideale, deoarece permit bijuteriei să strălucească. Poți asorta culoarea pietrelor cu nuanța rochiei pentru un plus de valoare. De exemplu, poartă un colier cu  smarald la o rochie verde și vei fi vedeta serii!

Bineînțeles, toate bijuteriile enumerate mai sus pot fi combinate după placul inimii. Cerceii, inelele și brățările cu pietre prețioase și semiprețioase sunt unul dintre cele mai frumoase și versatile accesorii pe care le poți adăuga în garderoba ta. 

Nu există un sentiment mai plăcut decât atunci când cineva îți face un compliment: „Îmi place brățara ta! De unde ai cumpărat-o?” Bijuteriile Podoabele Mele pot fi un început de conversație pe care nu îl vei uita niciodată.