FacebookTwitterLinkedIn

Tradesilvania, platformă de investiții în criptomonede și bunuri digitale, a numit-o pe Mihaela Anamaria Drăgoiu în poziția de director reglementare și conformitate legală.

Mihaela Anamaria Drăgoiu preia funcția după ce a activat timp de 20 de ani în cadrul ONPCSB – Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Ea se va implica în dezvoltarea cadrului de conformitate legală existent al platformei pentru investiții digitale și adaptarea lui la noile cerințe legale din România și Uniunea Europeană.

“Piața de criptomonede are provocări de conformare specifice care necesită un dialog constant cu mediul financiar clasic dar și dezvoltarea continuă a cadrului de reglementare, intern și extern. Un obiectiv strategic este să susținem dialogul de durată cu instituțiile statului și să participăm ca o componentă educațională gratuită, esențială pentru toți participanții la piața de bunuri digitale din România și Uniunea Europeană”, a afirmat Mihaela Anamaria Drăgoiu – Director de Reglementare și Conformitate Legală Tradesilvania

Din 2013 până în prezent, Mihaela Anamaria Drăgoiu și-a desfășurat activitatea în cadrul ONPCSB ca Director al Direcției de Supraveghere și Control. Din această poziție a participat la elaborarea cadrului legal în domeniu (legislație primară și secundară), inclusiv Legea Nr. 129/2019, care, prin modificarea adusă de OUG nr. 111/2020, include furnizorii de portofele digitale și furnizorii de servicii de schimb între monede virtuale și monede FIAT ca entități raportoare, precum și autorizarea/înregistrarea acestora.