FacebookTwitterLinkedIn

Marketplace-ul care a vândut un NFT al primului tweet postat de Jack Dorsey, cu 2,9 milioane de dolari, a oprit majoritatea tranzacțiilor, deoarece oamenii vindeau jetoane de conținut care nu le aparțineau, a spus fondatorul platformei online, numind aceasta o „problemă fundamentală” a activelor digitale.

Vânzările de NFT, sau jetoane nefungibile, au crescut la aproximativ 25 de miliarde de dolari în 2021, lăsându-i pe mulți nedumeriți de ce se cheltuiesc atât de mulți bani pe articole care nu există fizic și pe care oricine le poate vizualiza online gratuit.

NFT-urile sunt active cripto care înregistrează dreptul de proprietate asupra unui fișier digital, cum ar fi o imagine, un videoclip sau un text. Oricine poate crea un NFT, iar proprietatea asupra jetonului nu conferă, de obicei, dreptul de proprietate asupra elementului de bază.

Cent, companie cu sediul în SUA, a realizat una dintre primele vânzări NFT, dar începând cu 6 februarie, marketplace-ul a încetat să mai permită cumpărarea și vânzarea acestor active, a declarat CEO-ul și co-fondatorul Cameron Hejazi pentru Reuters.

„Există un spectru de activități care se întâmplă și care practic nu ar trebui să fie așa din punct de vedere legal”, a spus Hejazi.

În timp ce piața Cent „beta.cent.co” a întrerupt vânzările NFT, extensia sa pentru vânzarea activelor digitale dedicată tweet-urilor, care se numește „Valuables”, este încă activă.

Hejazi a evidențiat trei probleme principale: sunt oameni care vând o copie neautorizată ale altor NFT-uri, oameni care fac NFT-uri de conținut care nu le aparține și oameni care vând seturi de NFT-uri contrafăcute.