Cautare
, Forbes Staff

Bănci |
|

Pireus Bank România a devenit oficial First Bank

După o activitate de 18 ani, Pireus Bank România a devenit oficial First Bank, prin preluarea de către J.C. Flowers, unul dintre liderii domeniului de private equity.
IMG_9145

Astfel, sucursala din sediul central al băncii, are o nouă înfățișare, în linie cu brandul First Bank. Până la sfârșitul anului curent, toate cele 40 de sucursale din București, precum și unitatea bancară din Alba Iulia vor purta noua identitate de brand a băncii. Procesul de rebranding va fi continuat și la începutul anului viitor și se va extinde la nivelul sucursalelor din restul țării.

“După cum probabil unii dintre voi știți, am renăscut pe 28 iunie, când Fondul American de Investiții J C Flowers a achiziționat Piraeus Bank România. A fost începutul unei transformări profunde pentru noi. Lucrăm acum cu un nou acționar, cu un nou Consiliu de Administrație și cu o nouă echipă de conducere. Este un nou început, o călătorie în care inovația, dinamismul și munca de echipă ne vor duce către un banking mai bun în beneficiul clientului. Avem susținerea unui investitor internațional de anvergură, a cărui forță financiară, dar și expertiză ne permit să îmbrățișăm standardele unui banking modern. Vom continua să ne îmbunătățim oferta actuală de servicii și produse, astfel încât acestea să se alinieze cerințelor clienților locali. În același timp, vom fi foarte atenți la semnalele lor pentru a propune acele noi servicii și produse care să le fie de folos. Brandul First Bank vorbește despre client ca centru al interesului nostru, despre dorința de performanță, clădită cu pasiune, profesionalism și integritate”, a afirmat Dominic Bruynseels, președinte executiv First Bank.

”Botezul” băncii americane a avut loc la sediul First Bank din Piata Victoriei, la eveniment participând ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, Dominic Bruynseels, președinte executiv al First Bank România, Nicoale Danilă, președinte al Consiliului Director, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

Pe 28 Iunie 2018, Piraeus Bank România a fost achiziționată de către JCF IV Tiger Holdings S.àr.l., entitate aparținând grupului JC Flowers & Co. Este prima investiție pe care fondul o face pe piața din România și în Europa Centrală și de Est. Fondat in 1998, J.C. Flowers a investit peste 15 miliarde de dolari capital în 52 companii de portofoliu, în 17 țări, fiind dedicat investițiilor globale în industria financiară.

First Bank România operează prin 100 de unităţi bancare, are 1.200 de angajaţi şi aproximativ 130.000 de clienţi activi. La finele anului trecut, era pe locul 11 în topul băncilor din perspectiva activelor, cumulând active în valoare de aproximativ 6,44 miliarde de lei, echivalentul unei cote de piață de 1,51%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii