FacebookTwitterLinkedIn

Odată cu izbucnirea războiului, vânzările la biletele de avion s-au redus cu aproximativ 20-25%, afirmă Daniel Truică, CEO Vola.ro. Se estimează o majorare a preţului biletelor de avion, oglindind totodată şi costurile în creștere pe care le au companiile aeriene cu combustibilul.

În plus, căutările care se fac pe Google legate de călătorii au scăzut cu 30%, iar CEO-ul Vola se așteaptă la o scădere până în momentul în care conflictul se va încheia. Pentru 2022, până la declanşarea conflictului în Ucraina, estimările acestuia indicau un nivel similar celui din 2019 în ceea ce priveşte cererea de călătorii.  

De asemenea, Daniel Truică anunţă că va urma şi creşterea tarifelor la biletele de avion, pe fondul scumpirilor la combustibili, energie şi gaze.

„Costurile directe pe care le au companiile aeriene cu combustibilul o să se reflecte în tarifele biletelor de avion. Nu se vede încă o creştere majoră. Companiile cred că au încercat să stimuleze această revenire a cererii şi cred că ar fi făcut-o până în primăvară. Acum rămâne de văzut dacă o să încorporeze aceste costuri crescute cu combustibilul şi alte costuri adiacente în tarifele biletelor. Părerea mea e că da. Se văd nişte creşteri pe rutele care au acum o cerere sporită”, a precizat Daniel Truică.