FacebookTwitterLinkedIn

Juriul care a decis proiectul câștigător a fost format din Doina Papp (critic de teatru), Eugen Gyemant (regizor) și Cosmin Ardeleanu (scenograf).

Concursul „Comedia ţine la TINEri” este un proiect inițiat de Teatrul de Comedie, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, în parteneriat cu Clubul UNESCO, care susține tinerii regizori de teatru, oferindu-le ocazia de a monta proiecte independente pe scena unui teatru profesionist.

Proiectul premiat „Masa puterilor noastre”, propus de regizoarea Silvia Roman (foto stânga), va intra în producție în stagiunea următoare, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, rămânând în repertoriul acestuia.

Piesa „Masa puterilor noastre”, de Petre Barbu, a câștigat premiul la concursul „Cea mai bună piesă a anului 2016” – UNITER.

În cadrul Galei Comediei Româneşti, care a încheiat duminică cea de-a 16-a ediţie a FestCO, spectacolul „Breaking News”, adaptare şi regie de Mircea Cornişteanu după „Ultima Oră”, de Mihail Sebastian, a fost desemnat cel mai bun spectacol.

Alte premii ale festivalului:

Cea mai bună regie: Mircea Cornişteanu, pentru regia spectacolului „Breaking News”.

Cea mai bună scenografie: Adrian Damian (decor) şi Andrada Chiriac (costume) pentru spectacolul „Jurnalul lui Robinson Crusoe”, după Gellu Naum, regia Mihai Mănuţiu, producţie a Teatrului Odeon.

Cel mai bun actor în rol principal: George Mihăiţă pentru rolul Grigore Bucşan din spectacolul „Breaking News.

Cea mai bună actriță în rol principal: Carmen Tănase pentru rolul din spectacolul „Şi negru şi alb şi gri”, text şi regie Mimi Brănescu, producţie a Teatrului Metropolis.

Cel mai bun actor în rol secundar: Eugen Racoţi pentru rolul Agopian din spectacolul „Breaking News”.

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Natalia Călin pentru rolul din spectacolul „Şi negru şi alb şi gri”.

Premiul special al juriului: regizorul Cristian Ban şi echipei spectacolului „Oraşul nostru”, de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Arad.

Premiul de excelenţă: Maia Morgenstern.

Juriul festivalului a fost format din:  Aura Corbeanu (manager cultural), Ileana Lucaciu (critic de teatru), Florina Cercel (actriţă), Felix Alexa (regizor) şi Vladimir Turturica (scenograf).

Tot în cadrul galei au fost decernate premiile pentru Concursul de Comedie Românească, ediţia a XII-a. Juriul a acordat următoarele distincţii: premiul I – Ştefan Caraman, „Se tot pot scrie poveşti de dragoste”, şi premiul al II-lea – Crista Bilciu, „99 de motive să mergi cu trenul”.