FacebookTwitterLinkedIn

Cifrele ANCOM arată că, la jumătatea acestui an, erau 7,8 milioane de abonaţi la servicii TV (-0,1%), dintre care 6 milioane prin cablu (77%, în creștere semestrială cu +3%), 1,6 milioane prin satelit – DTH (-9%) și 0,1 milioane (-3%) prin IPTV, notează Media Expres

În funcție de numărul de abonați, primii trei furnizori erau RCS&RDS (cota de piață de 63%), grupul Telekom (14%) şi Vodafone (11%).

Veniturile din sectorul telecom au înregistrat o ușoară scădere (-1%) în prima jumătate a anului 2021, totalizând 8,4 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro), din care telefonia mobilă a generat 36% din totalul veniturilor, internetul fix și mobil, 33%, retransmisia programelor TV, 14%, telefonia fixă, 9%, iar celelalte tipuri de reţele/servicii, 8%.

În funcție de veniturile obținute din comunicaţii electronice, primii trei furnizori erau: Orange (25%), Vodafone (24%) și grupul Telekom (24%).

Raportul privind piața de comunicații electronice din România pentru semestrul I 2021 este realizat de ANCOM pe baza datelor statistice raportate semestrial de furnizorii care au obligația de a transmite către ANCOM valorile indicatorilor corespunzători categoriilor de servicii conform Deciziei nr. 333/2013 și este disponibil online AICI

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitati www.ancom.org.ro.