FacebookTwitterLinkedIn

Photon Energy N.V. anunță construcția altor trei centrale electrice fotovoltaice din România, care vor avea o capacitate de producție combinată de 6,0 MWp. Modulele solare bilaterale de înaltă eficiență montate pe sisteme de monitorizare cu un singur ax vor genera în jur de 9,6 GWh de energie regenerabilă anual în rețeaua Distribuție Energie Oltenia.

Electricitatea generată va fi vândută pe piața de energie la comercianți, fără asistență sau contract de furnizare de energie cu un anumit distribuitor de energie. Noua centrală electrică urmează să demareze exploatarea în trimestrul IV din 2022.

Amplasate în apropierea localității Calafat din județul Dolj, centralele electrice vor acoperi peste 10,2 hectare de teren arabil și vor fi echipate cu aproximativ 10.800 de panouri solare.

„Suntem foarte bucuroși că deschidem drumuri noi în România, una dintre principalele piețe din Europa Centrală și de Est, implementând strategia proprie de creștere anunțată în Orientarea financiară pentru 2022”, a afirmat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. „Centralele electrice din Calafat marchează o altă etapă importantă din cadrul eforturilor noastre de a da în exploatare o capacitate totală de aproximativ 32 MWp în România până la finalul anului 2022. Numai aceste noi active vor extinde portofoliul nostru IPP (producător independent de energie electrică) la peste 120 MWp până la sfârșitul anului.”

La darea în exploatare a acestor centrale, compania va deține și exploata 93 de centrale electrice solare, cu o capacitate combinată de 108,3 MWp în portofoliul său de producător independent de energie electrică (IPP). O capacitate combinată de 96 MWp va fi vândută ca energie electrică curată, fără subvenții, pe piața de energie.

În prezent, compania dezvoltă în România proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de 235 MWp, dintre care 120 MWp în stadiu avansat de dezvoltare sau în construcție.

Centralele electrice din Calafat vor fi deținute și operate de trei companii înființate în scop special, deținute în întregime de Photon Energy Group.