FacebookTwitterLinkedIn

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat că „este legitimă supărarea fermierilor şi ieşirea lor în stradă, pentru faptul că le-a ajuns cuţitul la os”, precizând că aceştia au trecut printr-o criză COVID, prin criza energetică, prin secetă şi acum sunt confruntaţi cu situaţii deosebit de grele ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

Petre Daea: „Aceşti fermieri nu ies în stradă decât când le ajunge cuţitul la os. Au trecut printr-o criză covid, prin criza energetică, prin secetă şi iată acum sunt confruntaţi cu situaţii deosebit de grele ca urmare a conflictului armat”, conform Prima TV.

Ministrul a spus că cerealele, în loc să îşi continue drumul spre destinaţia unde au fost proiectate, au rămas „dintr-o alegere directă a celor care au vrut să cumpere, care au spus de ce să mai luăm grânele de la fermierii noştri, să luăm mai iefine, pentru că avem un avantaj economic”.

El a precizat că vor mai veni bani pentru a compensa pierderile fermierilor:

„Petre Daea nu vorbeşte decât pe bază de documente, trebuie să vină săptămânile următoare (alte sume, nr). Surpriza o să o aveţi când o să aduc eu documentul care atestă suma.”