FacebookTwitterLinkedIn

Industria farmaceutică și sistemele medicale suferă mai multe incidente de securitate cibernetică decât orice altă industrie, iar în ultimii trei ani peste 93% dintre organizațiile din domeniul sănătății au raportat cel puțin o breșă de securitate.

„Este foarte important ca aceste organizații să ia masuri imediate pentru a putea preveni și a se apăra de potențialele efecte devastatoare ale unor atacuri”, a declarat Raluca Săceanu, CEO al Smarttech247.

Datele furate de Hackeri de la instituțiile medicale sunt extrem de valoroase, deoarece sunt adesea legate de progresele farmaceutice și medicale, tehnologii și informații sensibile ale pacientului.

Daunele produse de astfel de atacuri pot varia de la furtul de date sensibile, la criptarea dispozitivelor, până la distrugerea întregii infrastructuri digitale ale unei organizații.

Costul mediu cauzat de încălcări ale securității datelor a atins un record în 2022, ajungând la aproximativ 4,35 milioane de dolari.

Sistemele medicale sunt cele care au inregistrat cea mai mare medie a costului generat de încălcări ale securității datelor, de 10,10milioane de dolari.

Peste 25% dintre atacurile asupra industriilor de infrastructură critică sunt de tip ransomware. Pretențiile atacatorilor care lansează atacuri de tip ransomware au crescut cu 133% in 2021 față de 2020, de la 30 milioane dolari la 70 milioane dolari.

În 2021, costul mediu al unui atac ransomware a fost de aproximativ 1,4 milioane de dolari, dar atacurile de tip wiper (o formă de atac cibernetic care distruge ireversibil date, documente și fișiere) pot fi mult mai devastatoare pentru unitățile medicale.