FacebookTwitterLinkedIn

Vasile Petrariu, preşedintele sindicatului din Societatea de Transport București (STB), a declarat duminică dimineața că peste 80% din salariaţii societății continuă conflictul spontan de muncă şi nu se lasă pradă ameninţărilor conducerii companiei.

Liderul sindical a precizat că doar demisia directorului general Adrian Criţ ar duce la încetarea conflictului de muncă.

Vasile Petrariu: „Demisia (directorului general al STB, n.r.) ar fi singurul lucru care ar aplana conflictul, în secunda doi, lucru pe care văd că nu vrea să-l facă, şi cei care îl susţin au nişte interese în joc. (…) Nu poate să existe o cale de dialog cu acest om, care nu se ţine de cuvânt, care minte. Nu ai cum să discuţi cu un om care te acuză fără să aibă vreo dovadă. (…) Conducerea, prin ameninţările, injuriile pe care ni le-au adus şi în felul acesta au încercat să-i destabilizeze pe cei care în acest moment sunt în conflict spontan de muncă, ei cred că în acest fel rezolvă conflictul. Nu cred că asta este soluţia, soluţia este dialogul şi să se aplece asupra problemelor, pentru că o altă problemă foarte importantă este tocmai refuzul directorului general de a negocia un nou contract colectiv de muncă”, potrivit Agerpres.

El a precizat că greva angajaţilor STB nu a fost organizată de organizaţia sindicală.