FacebookTwitterLinkedIn

PayPal Holdings și-a extins serviciile pentru a le permite cetățenilor și refugiaților ucraineni să primească bani din străinătate. În același timp, compania va renunța la comisioanele de tranzacționare până pe 30 iunie.

Decizia companiei vine ca o noutate pentru utilizatorii ucraineni de vreme ce, anterior, sistemul PayPal nu le permitea primirea de fonduri, putând efectua exclusiv operațiuni de plată.

Directorul executiv al PayPal Dan Schulman i-a transmis vicepremierului ucrainean Mykhailo Fedorov într-o scrisoare că ucrainenii vor putea, de asemenea, să transfere fonduri din conturile lor PayPal pe carduri de credit și de debit eligibile, potrivit Reuters.

Mișcarea PayPal le va permite refugiaților și ucrainenilor să primească fonduri din partea cunoștințelor aflate peste hotare. De asemenea, platfroma va putea fi utilizată pentru transferurile de plăți sociale către autoritățile guvernamentale” a declarat Vladyslav Rashkovan, director executiv alternativ al Ucrainei la Fondul Monetar Internațional. .

PayPal a spus că va începe să pună la dispoziție serviciile extinse de joi, clienții putând să trimită și să primească fonduri în valutele disponibile.

Odată ce un client transferă fonduri din portofelul său PayPal pe un card de credit sau de debit, banii vor fi disponibili în moneda asociată cardului respectiv. Deși PayPal renunțase la comisioane timp de câteva săptămâni, ratele de schimb și taxele percepute de emitentul cardului unui client sau de contul bancar se pot aplica în continuare.