FacebookTwitterLinkedIn

Aproape patru milioane de persoane sunt afectate de întreruperi de electricitate după recentele atacuri ruse asupra infrastructurilor energetice din Ucraina, a declarat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

„În multe oraşe şi districte ale ţării noastre au fost introduse întreruperi pentru a stabiliza situaţia”, a spus preşedintele ucrainean în discursul său zilnic. „Aproape patru milioane de ucraineni se confruntă în prezent cu aceste restricţii”, a adăugat el.

Acestea sunt oraşul Kiev şi regiunea sa, precum şi provinciile Jitomir (centru-vest), Poltava, Cherkassy şi Kirovograd în centru, Rivne (vest), Harkov (est), Cernigov şi Sumî în nord, a spus el.

Întreruperi de electricitate fără precedent sunt prevăzute la Kiev şi în regiunea din jurul orașului, din cauza pagubelor importante provocate sistemului energetic din Ucraina de recentele lovituri ale forţelor ruse, a anunţat vineri operatorul privat ucrainean DTEK.

De mai bine de două săptămâni, Rusia şi-a înmulţit atacurile împotriva infrastructurilor energetice ale Ucrainei, ceea ce a provocat distrugerea a cel puţin o treime din capacităţi.