Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Patronatele şi asociaţiile oamenilor de afaceri critică decizia de majorare a pensiilor cu 40%

Generarea unor cheltuieli bugetare nesustenabile, din motive pur electorale, reprezintă un factor de risc major pentru România - susţin reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, conform Radio România Actualități. Ei recomandă prundenţă şi responsabilitate în luarea unor decizii de natură economică.
Schimb valutar bani euro

În opinia oamenilor de afaceri, pieţele internaţionale nu vor tolera deficite excesive pe termen lung, România expunându-se riscului de scădere a raitingului de ţară, notează Radio România Actualități.

Asociaţa Oamenilor de Afaceri atrage atenţia că marea provocare a României pentru anul viitor este relansarea economiei, deoarce numai în acest mod se vor crea resursele financiare pentru acoperirea cheltuielilor necesare.

Reprezenanţii Confederaţiei Patronale „Concordia” consideră că majorarea pensiilor cu 40%, votată de Parlament, este foarte riscantă într-un context în care criza COVID-19 ameninţă să ducă singură deficitul la peste 10% din Produsul Intern Brut.

Şi Camera de Comerţ Americană din România îşi exprimă îngrijorarea faţă de majorarea cu 40% a punctului de pensie şi face apel la responsabilitate pentru menţinerea echilibrului macroeconomic al României.

O creştere a deficitului de până la 11% din Produsul Intern Brut va fi dificil sau chiar imposibil de finanţat pe pieţele interanţionale – apreciază şi Consiliul Investitorilor Străini.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii