FacebookTwitterLinkedIn

Paste tricolore la cuptor cu broccoli, roșii și cașcaval. Simplu și delicios!

Ingrediente
300 g fusilli tricolore Antonio di Vaio

200 g broccoli

2 roșii mari sau 8 cherry

150 ml lapte

100 g cașcaval

2 linguri ulei de măsline

1 lingură de făină

1/2 lingură cimbru uscat

sare şi piper

Mod de preparare

Fierbi pastele tricolore Antonio di Vaio în multă apă cu o linguriţă de sare conform indicaţiilor de pe ambalaj. Cu 3 minute înainte de a fi gata pastele, adaugi în apă bucheţelele de broccoli, după care le scurgi și le pui într-un castron.

Încingi uleiul într-o tigaie, adaugi făina, amesteci, după care torni laptele, amestecând continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Lași să fiarbă, la foc mic, până când compoziţia începe să se îngroașe, după care dai tigaia de pe foc, pui jumătate din cașcaval, cimbrul, sare și piper și amesteci energic până cașcavalul se topește.

Torni sosul peste paste și broccoli, adaugi roșiile tăiate sferturi, dacă sunt mari, sau jumătate, dacă sunt mici, și amesteci!

Împarţi compoziţia în două vase termorezistente unse cu unt, presari deasupra cașcavalul rămas și le introduci în cuptorul încins la 180°C pentru  20 de minute.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!