FacebookTwitterLinkedIn

David are 11 ani și este cel mai fericit când se află pe pista de karting, simțindu-se un supererou cu supraputeri. Și chiar este, de vreme ce a obținut titlul de campion național Karting Masters 2019 la categoria lui de vârstă.

„Sunt David Cosma Cristofor și sunt extrem de pasionat de karting. De mic mi-au plăcut mașinile, atv-urile, karturile. Pentru mine, kartingul e mai mult decât un hobby, e un stil de viață. Până acum am participat la diverse campionate naționale, cât și în străinătate. Am avut ocazia să particip la numeroase curse internaționale în Italia, însă memorabilă este experiența pe care am trăit-o la una dintre cele mai importante curse de karting care a avut loc în Las Vegas, în 2018.

În 2017 am câștigat titlul de campion național, categoria NanoWatt, după 6 etape pe diferite circuite din țară. N-am să uit niciodată gala de decernare a premiilor unde, pentru prima oară în viață, am purtat smocking cu papion și m-am simțit atât de mândru. Tot în anul 2017 am câștigat Supercupa României și Cupa Gatorade.

În 2018, am câștigat titlul de vicecampion în campionatul Karting Masters, categoria Mini, o categorie mult mai grea, cu piloți experimentați. În același an, am avut ocazia să intru în cea mai bună echipă de karting din România, Real Racing, cu profesioniști adevărați care simt că sunt a doua mea familie. În 2019, am câștigat titlul de campion național în campionatul Karting Masters, cel mai important campionat de karting din România, cu mulți piloți experimentați din diferite țări.

Referitor la perioada de izolare, a avut și o parte bună. Am petrecut mai mult timp cu familia și m-am jucat cu fratele meu care îmi este și cel mai bun prieten, mai ales că împărtășim aceleași pasiuni. Având o curte destul de mare, ne-am facut o mini pistă pentru karturi, ne-am plimbat cu tata în pădurea de lângă casă cu atv-urile, am înotat, ne-am odihnit și, în plus, am reușit să recuperez tot ce pierdusem în ultimele luni la școală.

Visul meu este să pot continua acest sport, să ajung în Formula 3 și să lucrez pentru o echipă din Formula 1. Știu că este un drum lung și cu multe sacrificii, dar sunt hotărât să-mi urmez visul și aș vrea să transmit tuturor celor care sunt pasionați de un sport să nu renunțe și să lupte pentru împlinirea lui.“