FacebookTwitterLinkedIn

„Forbes Ignite reprezinta coalitia de inovatie din cadrul Forbes Media, una dintre cele mai mari organizatii de presa si mass-media din lume. Alaturi de 18 Parteneri si 116 membri selectati in urma unui proces de recrutare care a durat 6 luni, echipa Forbes Ignite condusa de un board din care fac parte mari lideri din Silicon Valley si New York, a trasat o misiune clara: aceea de a se implica in proiecte globale cu impact social in incercarea de a rezolva unele dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta lumea.

Razvan nu a putut sa ne ofere foarte multe detalii despre proiectele in derulare din cadrul Forbes Ignite, dar ne-a impartasit ca are ocazia sa invete de la oameni extraordinari aflati in echipa precum cercetatori de top de la universitati precum Harvard si MIT, oameni premiati de Casa Alba precum Amanda Ebokosia –Fondator Gem Project si Julian Gluck- Air Force Pilot, dar si inventatori precum Gitanjali Rao care la doar 13 ani a inventat si patentat un dispozitiv care curata apele oceanelor si marilor.

“Dian Alyan, fondatoarea fundatiei GiveLight cu sediul in Silicon Valley m-a contactat si m-a intrebat daca pot oferi serviciile mele de consultanta in branding si marketing ca voluntar in cadrul fundatiei sale. Dupa ce mi-a impartasit povestea ei, prezentat fundatia si proiectele sale, misiunea fundatiei a devenit o misiune personala pentru mine. Dian m-a intrebat apoi daca poate sa ma ajute cu ceva in semn de rasplata. I-am raspuns ca da: sa construim un campus pentru copiii orfani si abandonati ai Romaniei.”

Fundatia GiveLight a fost fondata de catre Dian Alyan, un fost executive in cadrul Procter & Gamble din SUA care in Decembrie 2004 si-a pierdut jumatate din familie in urma tsunami-ului din Indonesia. Dupa acest eveniment tragic in care au pierit peste 250’000 oameni, Dian renunta la viata corporatista si infiinteaza fundatia GiveLight dupa numele bunicului sau Noordeen- “Noor” insemnand lumina iar “deen” a darui. Pana la acest moment fundatia condusa de Dian a construit case in peste 14 tari pentru peste 1000 de copii, obiectivul fiind sa ajunga la 10’000 de copii in grija in urmatorii 10 ani. Fundatia se ocupa de asemenea de educatia acestor copii si se asigura ca beneficieaza de suport si mentorat inclusiv dupa ce acestia devin adulti. Multi dintre primii copii salvati in 2004 sunt acum mentori si ofera la randul lor ajutor altor copii orfani din lume.

Razvan Andrei Nacea a fost numit Strategic Advisor in cadrul boardului GiveLight si impreuna cu organizatii din SUA dar si din Romania va dezvolta cel mai mare proiect din cadrul fundatiei GiveLight, construirea in Romania a unui campus format din mai multe camine calde (nu doar case), gradina cu spatii recreative si loc de joaca, centru medical, biblioteca, laborator informatica, bisericuta, echipa asistenti (platiti) si mentori (voluntari).

“Viata este un dar pe care il meritam doar atunci cand il daruim. Desi a fost un an dificil pentru mine cu multe provocari, pandemia fiind una dintre ele, Dumnezeu a fost si este foarte bun cu mine si aceasta perioada a fost o oportunitate sa invat mult de la oameni extraordinari si sa daruiesc mai mult. De aceea m-am hotarat sa intorc acest “dar” catre copiii orfani si abandonati ai Romaniei si sa intorc ceva catre comunitatea unde am crescut si m-am format ca om, si anume Judetul Valcea, aceasta fiind locatia unde ne-am propus sa construim acest campus.”