FacebookTwitterLinkedIn

În această săptămână, parlamentarii încep o nouă sesiune, după o vacanță prelungită, având pe agendă o urgenţă: reducerea facturilor la energie.

Senatorii şi deputaţii urmează să aprobe Ordonaţa de Urgenţă, adoptată recent de Guvern, privind noua schemă de compensare şi plafonare, şi ar putea extinde perioada de aplicare şi la luna ianuarie, aşa cum ar dori PSD, notează RRA.

Tot în domeniul energiei, PNL a solicitat adoptarea rapidă a legii offshore, care ar debloca proiectele de extragere de hidrocarburi din Marea Neagră.

Parlamentarii vor fi convocați de marți, 1 februarie, în prima sesiune a anului 2022 şi vor avea în atenție mai multe proiecte de lege importante, care vizează domenii precum justiția, sănătatea sau economia.

Un proiect de lege care a rămas în dezbaterea Camerei Deputaților din sesiunea trecută este cel care instituie obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă. Documentul a fost inițiat de PNL și prevedea inițial doar pentru personalul medical această obligativitate.

Pe agenda parlamentarilor mai figurează și modificarea Legii offshore. Documentul care blochează demararea unor importante proiecte energetice în Marea Neagră urmează să fie revizuit în prima jumătate a acestui an.